Умичевић-Савић: Заједно смо јачи

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић састао се са Дарком Савићем, предсједником Рукометног савеза регије Бањалука. Овом приликом су разговарали о актуленој рукометној ситуацији у Српској као и о плановима за период који долази. Од када је Умичевић преузео функцију првог човјека рукомета овај популарни спорт је у Српској подигао на много већи ниво те је то исто пожелио Савићу којем је нешто раније дао пуну подршку у раду РС регије Бањалука.
– Дарко Савић је прави човјек на правом мјесту и убијеђен сам да ће препородити Рукометни савез регије Бањалука. Овим путем желим да нагласим како ће од Рукометног савеза имати максималну подршку у свом раду – поручио је Маринко Умичевић.
Ова двојица истинских рукометних радника причали су и о тренутној ситуацији на нивоу БиХ. Обојица су се још једном потврдили пуно јединство рукометних радника из Републике Српске који су против проширења Премијер лиге за рукометаше.
На данашњем састанку предсједник РС Српске подржао је иницијативу Дарка Савића за формирање „А“ женске репрезентације БиХ, а све са циљем да дјевојке добију могућност за наступ на међународној сцени. Дарко Савић истовремено са доста успјеха обавља функцију директора ЖРК Борац те се разговарало и о овом успјешном спортском колективу који је у минлом времену имао значајну новчану помоћ од Творнице обуће „Бема“ чији је технички директор Маринко Умичевић. Сарадња ће бити настављена и у наредном периоду у којем овај клуб који има шампионске амбиције у Лиги БиХ.
– Видим да већ доводе појачања и на томе им честитам. Желим да их похвалим на свему што су урадили у минулом периоду. Искрено се надам да ће бањалучке рукометашице у предстојећем такмичарском циклусу освојити шампионску титулу у Премијер лиги БиХ – изјавио је Маринко Умичевић, предсједник РС РС и један од најбољих привредника у југоисточној Европи.
На овим лијепим ријечима захвалио се Дарко Савић који је презадовољан што ће Творница обуће „Бема“ бити један од главних спонзора.
– У лично име и свих осталих из нашег клуба желим да се захвалим на великој подршци нашег пријатеља Маринка Умичевића. Оно што могу да обећам, а то је, да ће управа на челу са госпођом Надом Тешановић учинити све како би стручном штабу и играчицама обезбиједили све потребне услове за несметан рад, а да ће епилог тога бити освајање титуле и да коначно скинемо са трона Груде – нагласио је Савић који је додао је ЖРК Борац једини клуб који се у прошлој сезони такмичио у свим могућим категоријама, од Премијер лиге, Прве лиге РС (наступила друга екипа и освојила треће мејсто) до омладинских лига.
Нема сумње да за ЖРК Борац долазе још бољи дани, а по свему судећи имаће и подршку од српског члана Предсједништав БиХ Милорада Додика, предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић као и од Владе Републике Српске и неколицине спонзора.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *