Умичевић: Бићемо уз наше клубове

Рукометни савез Републике Српске другу годину заредом ослободиће клубове плаћања котизација за такмичење, како за м:тел Прву лигу у мушкој исто тако и женској конкуренцији као и за тимове који играју у друголигашком рангу.

– Ми смо једини у региону по овом питању. Свјесни смо да се наши клубови налазе у тешкој финансијској ситуацији и ми чинимо све да им пружимо адекватну помоћ. Осим чињенице да ни у наредној такмичарској сезони неће плаћати котизацију ми ћемо им подијелити лопте, мазе док ћемо обезбиједити дресове за све репрезентативне селекције – истакао је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Маринко Умичевић је потом похвалио оснивање Рукометног савеза регије Бањалука.

– Послије дужег времена са радом је почео Рукометни савез регије Бањалука и још се чека да им се прикључе Котор Варош и Челинац. Уколико то не учине ниједан од ова два поменута клуба они се неће моћи такмичити – јасан је Умичевић који је на крају додао да је су шампиони Републике Српске, Дервента у мушкој и Кнежопољка у женској конкуренцији добили рок да се изјасне по питању учешћа у шампионату БиХ за сезону 2020/2021.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *