Разочарани у Министарство спорта

МИНИСТАРСТВО ПОРОДИЦЕ,                                                                                   Датум: 25.11.2019.год

 ОМЛАДИНЕ И СПОРТА                  Број: 65/11-19

 РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

н/р министар Соња Давидовић

 

Поштована министрице,

 

Рукометни савез Републике Српске  је аплицирао на ваше  Конкурсе „За организацију традиционалних спортских манифестација или турнира међународног и републичког значаја“ као и „Програмске и редовне активности спортских савеза Републике Српске“.

По Вашој објави резултата Конкурса установили смо да сте Рукометни савез РС у потпуности деградирали. 

За први конкурс , за турнире међународног и републичког значаја , аплицирали смо са пројектом „Свесрпски турнир“. То је турнир у организацији Рукометног савеза Репулике Српске и Рукометног савеза Србије који је осмишљен и био од првог дана подржан и под покровитељством тадашњег предсједника Републике Српске, господина Милорада Додика.  На турниру за Свесрпског првака играју по двије најбоље пласиране екипе из Републике Српске и из Србије.  Турнир за Свесрпског правака је прилика да екипе из Републике Српске играју ван њене територије и на тај начин презентују Републику Српску и њене вриједности. Ове године турнир се одиграва у Републици Српској, на Палама и као и сваке године обезбијеђен је директан пренос утакмица на државним телевизијама Републике Српске и Србије. 

То све  говори о важности и значају турнира како за рукометни спорт тако и за Републику Српску,  али нама јасно  како Вама у нашем Министарству породице , омладине и спорта све ово  није битно и није значајно упркос томе да сте увијек до сада нас подржавали и учествовали у организацији Турнира за Свесрпског првака.

Рукометни спорт је најтрофејнији спорт у Републици Српској, а ми смо разочарани да наше Министарство породице, омладине и спорта није то препознало и подржало.

За други конкурс , за редовне активности спортских савеза Републике Српске, одобрили сте нам 3.500 КМ, што је додатно понижавање нашег савеза. Ове године, први пут у историји постојања савеза , све рукометне клубове који се такмиче у лигама савеза смо ослободили плаћања котизација, како би бар на неки начин олакшали клубовима који су у тешким финасијским проблемима, тако рећи на инфузији. Тако да савез је увелико зависио од Ваше помоћи која је изостала.

 Нашим радом, ове године, оформили смо и опремили репрезентацију Републике Српске у мушкој и женској конкуренцији, те као такви  учествовали смо на позивним међународним турнирма, те нам слиједи пријатељске утакмице у Бијељини против репрезентације Србије( 14-15 децембар 2019).

Оформили смо Омладинску лигу (  годишта:2010, 2008, 2006, 2004,2002) која броји 80 екипа и ангажовали петочлану комисију која организује такмичења. Редовно се такмичи и Прва лига РС, која броји 22 клуба (мушких и женских), Друга лига која броји 15 клубова и Премијер лига гдје из Републике Српске учествује 9 клубова.

Најљубазније Вас молимо да узмете у обзир све горе наведено и помогнете нашем савезу, како би могли у будућности да фунгционишемо, те да кроз рукометни спорт остваримо најважнији циљ  спортско и васпитно усавршавање дјечака и дјевојчица, стварање квалитетног и здравог друштва, едукованих и академских грађана наше Републике Српске.

 

 

 

                                                                                                                                         ПРЕДСЈЕДНИК  УО РСРС

                                                                                                                                         Ма р и н к о У м и ч е в и ћ

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *