Све одлуке једногласно донесене

У Сарајеву одржана успјешна сједница Управног одбора Рукометног савеза БиХ, гђе су све одлуке једногласно донесене, што наговјештава боље дане за рукомет БиХ.
Добили смо допис од Високог тужилачког и судског вијећа БиХ, на наш упит да се убрза поступак рјешавања наше тужбе против Пореске управе ФБиХ. Предсједник ВТСВ господин Милан Тегелтија је рекао да ће удовољити нашем захтјеву, јер Савез не може да чека годинама да се тај спор ријеши.
Ради се о томе да је стари Савез направио милионске дугове и никада није био регистрован у суду, те ми не можемо бити насљедници пријашњег Савеза.
На сједници је договорено да ће одређена фирма водити маркетинг РС БиХ, тражити спонзоре, мада нам је проблем порески број, али се надамо да ћемо и то ријешити до краја године.
Одређена је комисија за одабир спортске опреме за све репрезентативне селекције, као и комисија за избор селектора женске репрезентације БиХ, као и почетак рада сениорске женске репрезентације која до сада није постојала, већ је постојала само јуниорска.
Такође је одређена комисија која је задужена за припреме репрезентације за Европско првенство, која ће заједно са селектором да направи план припрема за одлазак на ЕП. Та иста комисија је задужена да припреми уговоре за чланове стручног штаба, као и да се одреде масер и економ како би се попунио стручни штаб.
Предложили смо Бењамина Бурића као кандидата на избору најбољег спортисте БиХ, а екипу Груда за спортски колектив.
Послије овог састанка, можемо констатовати да влада велико заједништво и искорак напријед, а за нашег мандата у претеклих годину ипо дана нисмо дужни ни пфенинга никоме, пласирали смо се на ЕП и то без пореског броја уз велике напоре УО, а очит је и напредак у лиги БиХ по питању квалитета.
У будућности треба да радимо на едукацији тренера, јер многи од њих немају потребне квалификације и дипломе, као и судија, тако да је то један од наших наредних задатака.
Сад је све подређено припремама репрезентације, а још увијек нисмо добили 100 000 КМ од Владе ФБиХ, као награду за одлазак на ЕП, што планирамо да подијелимо играчима и стручном штабу.
Очекујем подршку Вијећа министара и Министарства цивилних послова којима смо упутили захтјев за финасијску помоћ, а коју смо заслужили.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *