In memoriam Душан Врховац

Бивши рукометаш и дугогодишњи успјешни рукометни судија Душан Врховац преминуо је у уторак, 5. новембра у Бањалуци у 79. години живота. У овај популарни спорт заљубио се још као ученик основне школе и врло брзо је почео да тренира у Рукометном клубу Младост заједно са својим другарима из насеља (Медено поље).
Често је знао да каже како га је у рукометне воде усмјерио Бранко Јанковић који је у то вријеме био тренер Младости и наставник физичког васпитања и спорта. Душан Врховац је имао звадину каријеру као рукометни судија (судио преко 3000 утакмица) стигавши до највишег звања – интернационалног судије.
Рукометну правду почео је да дијели на школским првенствима, па све до свјетских шампионата. Тако је судио на свјетској смотри 1983. године у Француској потом двије године касније у Њемачкој и 1988. године у Португалу. Треба нагласити како је по завршетку каријере обављао неколико значајних функција те је за свој рад добио многобројна признања. Иако је био у рукометној пензији знао је често да помаже млађим колегама који су од Душана Врховца имали шта и да науче.
Дуго година радио је као машински инжињер у некадашњем „Руди Чајевцу“ из којег је отишао у заслужену пензију.
Душан Врховац биће сахрањен у четвртак, 7. новембра на гробљу у Штрбама.
Руководство Рукометног савеза Републике Српске. породици покојног Душана Врховца. овом приликом изражава дубоко саучешће.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *