Српска комплетирала листу

Рукометни савез Републике Српске благоворемено је доставио додатни судијски пар за Премијер лигу БиХ, а то су: Обренко Миљковић (Бијељина) и Душко Ристанић (Брчко) док је Зоран Анушић (Приједор) уврштен на листу делегата за елитно такмичење.

На овај начин је комплетирана листа судија и делегата за наредну сезону која почиње већ у петак, 20. септембра када ће рукометаши Борац м:тела угостити Слободу из Тузле. Треба истраћи како ће овај сусрет бити одигран у Спортској дворани „Борик“ са почетком од 18 часова.

– Чим смо добили информацију да на раније утврђену листу имамо право на још један судијски пар као и једног делегата експресно смо реаговали и на вријеме доставили имена у канцеларију Савеза у Сарајеву. И на овај начин смо показали колико нам је важно да крене нова премијерлигашка сезона и да клубови не смију да испаштају – рекао је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске и БиХ који је уложио много напора и има велике заслуге како би почело такмичење у друштву најбољих.

На посљедњој сједници Управног одбора Рукометног савеза БиХ, између осталог је одлучено да Рукометни савез Републике Српске у наредних шест мјесеци преузме један дио обавеза РС БиХ, и то све са циљем како би се одблокирао рад канцеларије у Сарајеву.

– У овом тренутку од велике је важности за нас да се послије дужег времена одблокира рад канцеларије. Надамо се да ћемо за ових шест мјесеци успјети да ријешимо проблем по питању добијања новог ИД броја. Очекујемо да ћемо у томе имати помоћ и од надлежних институција, а ту мислим на Министарство цивилних послова БиХ док ћемо се обратити и Милану Тегелтији, предсједнику Високог судског и тужилачког вијећа БиХ – нагласио је Маринко Умичевић.

На сједници рукометне владе БиХ било је говора и о одржавању Скупштине која би се требала одржати највјероватније у новембру текуће године. Прије тога своје редовне Скупштине одржаће у Рукометном савезу Републике Српске као и у РС ФБиХ.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *