Умичевић презадовољан урађеним

Прошло је годину дана од када је изабрано ново руководство Рукометног савеза Републике Српске на челу са предсједником Маринком Умичевићем. За протеклих 12 мјесеци урађено је много тога за доборбит овог популарног спорта којег је минуло руководство срозало на ниске гране.
– Када се зна да смо радили у изузетно тешким условима, односно да смо били оспоравани од минуле руководеће гарнитуре као и да суд још није ставио тачку на „и“ по питању нашег легитимитета, онда можемо бити презадовољни са оним што смо урадили. Није нам било нимало лако, али захваљујући чињеници да су у садашњи Управни одбор ушли људи који искључиво живе за рукомет, а никако од њега, успјели смо да урадимо велики посао за годину дана. Још једном апелујем на надлежни суд да коначно ријеши ово питање – ријечи су Маринка Умичевића, предсједника Рукометног савеза Републике Српске.
Како је сам нагласио дуго су размишљали шта да раде. Да ли да чекају коначну судску пресуду или да крену у мукотрпан посао, и на крају одлучили су се за ову другу опцију.
– Одмах по конституисању нове рукометне владе бацилли смо се на наредне задатке. Тако смо успјешно покренули такмичење у Првој лиги Републике Српске у мушкој и женској конкуренцији као и у друголигашкој конкуренцији те такмичење за млађе селекције. Све смо то успјешно обавили баш када је у питању завршница Купа Републике Српске за рукометаше и рукометашице. Овом приликом посебно желим да се захвалим људима из Требиња и Козарске Дубице који су били сјајни домаћини завршног турнира. Обезбиједили смо и новчане награде те су освајачи Купа добили по 2.000 марака, а поражени финалисти награђени су са 1.500 марака и са овом праксом наставићемо и у наредном такмичарском циклусу. Формирали смо потребне комисије, једна од њих је за међународне односе коју води Сташа Кошарац – додао је Умичевић.
Предсједник Рукометног савеза Републике Српске посебно је задовољан и на чињенцу што је у међувремену обављена санација “кујће рукомета” која се налази у Бањалуци.
– То је прича за себе. Просто је невјероватно у каквом смо стању затекли наше просторије које су готово биле у девастираном стању и биле су право ругло. Сада смо у потпуности све то средили и за ову санацију уложили смо значајна новчана средства – нагласио је Умичевић који није штедио ни сопствени новац у сређивању “куће рукомета”.
Руководство Савеза већ сада се припрема за нову такмичарску сезону у којој ће ући са генералним спонзором.
– Оно што смо раније обећали то ћемо у потпуности испунити. Већ смо добили приједлог уговора од менаџмента угледне компаније М:тел која ће на годишњем нивоу издвојити 20.000 марака. Осим тога клубови који се такмиче у Првој као и Другој лиги Републике Српске убудуће неће плаћати котизацију и ово ће бити први пут од када је формиран Рукометни савез Републике Српске. Одлучили смо се на овакав корак како бисмо што више помогли нашим клубовима који су у прилично тешкој ситуацији – истакао је Умичевић.
Маринко Умичевић тренутно обавља и функцију првог човјека Рукометног савеза БиХ у којем је такође затекао доста лошу ситуацију.
– И данас имамо неријешено стање по питању добијања пореског броја. Ангажовали смо адвоката како бисмо коначно ријешили ово горуће питање, а једно је сигурно да нећемо признати вишемилионске дугове које је неко прије нас створио. Успјешно смо окончали лигашку сезону као и Куп такмичење, а печат на све то дошао је успјех репрезентације БиХ која се пласирала на Првенство Европе и на овом још једном честитам играчима који су најзаслужнији за овај историјски резулат. Честитам и селектору Шуману који је од мене добио критику за организацију пријема на којем није дозволио да буде присутан нико из РС БиХ, а ми смо ти који смо обезбиједили 400.000 марака како би национални тим могао да наступи у поменутим квалификацијама – закључио је Маринко Умичевић који је напоменуо како је Савез званично формиран 2017. године и да је тек недавно по први пут уписан у регистар Министарства цивилних послова БиХ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *