Управни одбор подржао проширење Лиге БиХ

Чланови Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске једногласно су подржали приједлог о проширењу Премијер лиге БиХ за рукометаше која би од наредне сезоне имала 16 клубова, умјесто досадашњих 14. Овом треба додати да ће се као 17 укључити тим који би играо у регионалној Сеха лиги, док би друштво најбољих на крају сезоне 2019/2020. напустила три тима.
На овај начин елитно друштво БиХ и даље би задржала Славија из Источног Сарајева док једино испада Дервента која је била посљедња на табели. Нови чланови премијерлигашке конкуренције за наредну такмичарску сезону биће Дрина из Зворника као првак Лиге Републике Српске те шампиони Прве лиге Федерације БиХ, бугојанска Искра и Слобода из Тузле.
На сједници Управног одбора формирано је неколико комисија, и то:
Комисија за жалбе: Небојша Миљуш (предсједник), Владимир Бранковић и Војислав Рађа.
Комисија за међународна питања: Дарко Савић, Борис Јеринић, Сташа Кошарац (предсједник), и Војислав Рађа.
Комисија за регистрацију клубова који играју у Премијер лиги: Чедо Ђукић, Стеван Бекан и Срђан Јовић.
Комисија за омладинска питања: Стеван Бекан, Саша Стојчић, Обренко Миљковић, Дејан Василић и Драган Гајић.
– Све наша одлуке биле су једногласне и сигуран сам да ћемо на овакав начин и даље радити. Сви смо ту како бисмо нашу организацију подигли на још већи ниво као и комплетан рукометни спорт. Посебну пажњу посветићемо развоју омладинског рукомета као и када је у питању женски рукомет – изјавио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.
Треба истаћи да се на састанку причало о евентуланој Премијер „Б“ лиги у којој би играло 14 клубова (седам из Републике Српске и седам из ФбиХ), али од тога неће бити ништа.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *